Archives

2

Saya Mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.com

Izzatie Natasha Monday, February 28, 2011




Hi sayang-sayang semua..

Kalau korang semua nak tahu, hari ni adalah hari terakhir untuk joinSponsored Post dari Eyriqazz.com  Tak pe, walau pun hari ni hari terakhir, korang masih ade lagi 1jam sebelum 28 Februari 2011 ni berakhir.. :)

Setiap peraduan pasti ade syarat-syarat.. Antara syarat peraduan ini ialah: 

1) Buat Satu Entry Bertajuk " Saya Mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.Com" dan berikan sebab kenapa anda mahu Sponsored Post ini.make it as interesting as possible.
2) Letakkan gambar GTO di atas di entry anda dan juga permalink entry ini. 
3) 10 Entry yang paling eyriqazz gemari, i will give you one job to write, macam Pay Per Post/Sponsored Post and i will pay you RM30 Cash/Top up for it.
4) Tinggalkan permalink entry ada di komen entry ini.
5) tarikh tutup pada 28 Februari 2011
Macam senang.. tapi macam susah gak.. Tapi tak pe, belum cuba, belum tahu.. Kalau saya dah cuba, baru lah saya tahu saya ni layak atau tidak untuk menjadi pemenang.. ;)

Berikut merupakan sebab musabab bagi menjawab persoalan mengapa saya mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.com:

1. Saya suka mempromosi barangan atau bercerita mengenai sesuatu fakta yang tepat (boleh refer kat entri-entri saya yang terdahulu, contoh: Yoshinoya).. Oleh itu, jika saya memenangi pertandingan ini, saya yakin boleh melaksanakan tanggungjawab saya dengan baik.. :)

2. Saya ni boleh dikategorikan sebagai 'budak baru belajar'.. Oleh itu, saya sangat memerlukan tunjuk ajar dan pengalaman dalam berblogging.. Jika saya memenangi pertandingan ini, ia akan memberi pendedahan awal kepada saya jika satu hari nanti saya diberi Advertorial Job oleh nuffnang..

3. Saya juga ade sedikit kemahiran dalam bahasa mandarin (basic mandarin).. Setakat mandarin yang mudah2, seperti 'greeting people' bolehlah saya gunakan dalam bahasa mandarin untuk menarik perhatian Chinese di luar sana.. ;)

4. Memenangi pertandingan ini dan seterusnya mendapat sponsored post dari eyriqazz yang pemurah, adalah dorongan bagi saya untuk melibatkan diri dalam aktiviti berblogging dengan lebih serius..

5. Membuat sponsored post dan mendapat feed back (pandangan, cadangan, komen dan sebagainya) daripadanya adalah lebih baik daripada saya menghabiskan masa begitu sahaja.. Saya boleh menggunakan feed back tersebut untuk memperbaiki diri saya dan menghasilkan entri yang lebih bermutu dan berkualiti.. :)

Akhir kata, semoga kita sama2 berjaya merebut sponsored post dari eriqazz ni.. Hehe~ Good luck & All the best..!!

Klo menang RM 30 bleh makan MCD puas- puas..!!! hehehe

P/S: jom join pertandingan ni ramai2.. Masih ade masa.. Masih ade peluang.. "Demi kemaslahatan di masa akan datang".. :)
Sambung Baca >>
0

R.I.N.D.U

Izzatie Natasha Saturday, February 26, 2011
Hi semua..!!

Dah lama saya tak update blog kan.. huhu.. Terlalu banyak kekangan.. Tiba2 malam ni saya nak lepaskan kerinduan.. Ape lagi.. Terus la saya create entri ni.. :)

Time saya tulis entri ni, saya baru abes wat revision Public International Law (got test on Monday!).. Actually kali ni saya nak share perasaan berdebar2 dan tertanya2 saya terhadap satu perkara..

Actually, sekarang ni saya tengah tunggu result interview untuk Exchange Student time cuti nanti.. Berdebar2 woo.. Saya ni dah la selalu kantoi bab2 interview.. haih~

Korang expert tak bab2 interview ni..?? Jomlah share same2.. Bolehlah saya improve skill untuk interview in future.. *smileee*
Sambung Baca >>
7

Malaysia: Lelaki lebih ramai daripada perempuan..??

Izzatie Natasha Monday, February 7, 2011
Hi..

Cuba korang tengok sekeliling korang.. Ramai lelaki or ramai perempuan..?? Kalau ikutkan saya, saya rasa ramai perempuan kot.. hihi.. Tapi betul ke kat Malaysia ni lelaki lagi ramai..?? Bukan perempuan lagi ramai ke..?? 





Mengikut Laporan Kiraan Permulaan Banci 2010, maklumat awalan bilangan penduduk, isi rumah dan tempat kediaman, semuanya berjumlah 27, 565, 821 orang.. Surprisingly, jumlah lelaki 14, 112, 667 orang dan jumlah perempuan pula ialah seramai 13, 453, 154 orang.. Jika mengikut nisbahnya, terdapat 105 orang lelaki bagi setiap 100 orang perempuan..

Lelaki lagi ramai daripada perempuan.. *sekadar gambar hiasan*

Kalau dulu orang selalu cakap nisbah lelaki kepada perempuan 1:4, sekarang dah berubah.. Kalau dulu perempuan kene beware takut bf cari perempuan lain sebab perempuan ramai, sekarang lelaki pula yang kene beware.. hehe~
Sambung Baca >>
13

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Izzatie Natasha Sunday, February 6, 2011





Hello guys..!!

i nak join segmen ben ni..

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Klo u all nak join.. klik sini
Sambung Baca >>
2

Cinta Itu Buta

Izzatie Natasha Friday, February 4, 2011
Hai.. Hai..

Hari ni entri saya pasal cinta.. Korang semua pernah bercinta tak..?? Korang percaya tak kalau saya cakap cinta itu buta..??

Saya percaya cinta itu buta.. Kenapa..?? Sebab masa tengah bercinta, semuanya indah belaka.. Tak nampak pun yang buruk2..

Kalau orang cakap bf kita playboy, mesti kita tak percaya.. Mesti kita cakap dia baik je.. Haih~ Hurm.. Satu cerita yang membuktikan cinta itu buta ialah filem Ibu Mertuaku.. Konsep 'cinta itu buta' dalam filem ni lain sikit.. Orang yang bercinta tu dari celik (normal) sampai boleh jadi buta dek kerana cinta.. Ish3..



So, saya harap kita semua tak sampai jadi buta dek kerana cinta.. Cool la beb..!! :)
Sambung Baca >>

Sponsored By

 
Copyright 2010 Dealova Lover
Dealova Pink Blogger template Installed by ARC™