Archives

1

Kembali semula, I'm back!

Izzatie Natasha Monday, June 20, 2011
Hola!

Apaaa khabar semua..?? Dah lama saya tak 'usha-usha' blog saya ni.. Dah macam bersarang dah pun.. Haha.. Tak sangka dah lama tak bukak blog ni, tengok-tengok follower bertambah (eventhough 38 orang je pun kan).. Tetap bangga! Haha.. (sambil letak tangan kat dada + tepuk 3 kali + sambil pejam mata) ;)

Saya de nak wat perubahan sikit la.. Lepas ni dah tak nak la bahasakan diri 'saya'.. Cam skema sangat la.. Huhu.. Saya nak guna 'miss D'.. Cam sempoi sikit kot.. *bajet2*

K la.. So far nak bagitau tu je.. Next time if ade mood, miss D sambung lagi k.. muahaha.. Adios!
Sambung Baca >>
3

BURLESQUE | WELCOME TO BURLESQUE LYRICS

Izzatie Natasha Tuesday, March 8, 2011

Show a little more,
Show a little less,
Add a little smoke,
Welcome to Burlesque.

Everything you dream of,
But never can possess,
Nothing's what it seems,
Welcome to Burlesque. 


Oh, everyone is buying,
Put your money in my hand,
If you got a little extra,
Well, give it to the band.

You may not be guilty,
But you're ready to confess,
Tell me what you need,
Welcome to Burlesque. 
 


You can dream of Coco,
Do it at your risk,
The triplets grant you mercy,
But not your every wish.

Jesse keeps you guessing,
So cool and statuesque,
"Behave yourself" says Georgia,
Welcome to Burlesque. 


Oh, everyone is buying,
Put your money in my hand,
If you want a little extra,
Well, you know where I am.

Something very dark,
Is playing with your mind,
It's not the end of days,
Just a bump and grind.

Show a little more,
Show a little less,
Add a little smoke,
Welcome to Burlesque.
 
 
 
P/S: try to hear this song.. http://www.youtube.com/watch?v=RF18TtUkK4Y  SUPERB..!! :) 
Sambung Baca >>
2

+ National Underwear Day +

Izzatie Natasha Thursday, March 3, 2011
Holla!

Korang tahu tak pasal National Underwear Day..?? Yang saya tahu National Day je.. ;)

1 Mac merupakan sambutan National Underwear Day kat Brazil.. Sesuai sangat la kan.. Nama negara tu pun ade unsur2 underwear (BRAzil).. hehe~

Ape yang diorang pakai..?? Of course la underwear je..  Boleh bayangkan tak.. Gi mana2 just wearing underwear je.. Oh my God.....!!




Kalau korang nak tahu, siap separate-kan orang yang pakai underwear je dengan orang yang pakai baju cam biasa.. Apa tujuannye..?? Saya pun tak tahu la..



Korang pernah imagine tak, negara kita sambut National Underwear Day..?? haha~ Tak mungkin + tak bermoral.. *perlu ke nak tunjuk kat orang..??* 

P/S: Hope sambutan2 macam ni tak menular ke negara kita.. Bahaya woo..!!




Sambung Baca >>
4

*Rocher vs Rondnoir*

Izzatie Natasha Tuesday, March 1, 2011
Hi korang..!!

Korang mesti sangat familiar dengan Ferrero Rocher kan.. Saya sangat suka Ferrero Rocher! sedap woo~




Ferrero Rocher ni diperkenalkan pada tahun 1982 oleh seorang pembuat coklat di Italy.. Ferrero Rocher ni sedap sebab coklat dia memang sedap, ditambah pula dengan roasted hazelnut kat tengah2.. Memang terbaik lah..!! Kat luar pula disaluti coklat dan butiran kekacang.. Ferrero Rocher memang tiada tandingan.. Coklat favourite la kata kan.. ;)





Oppsss..!!





Tapi tu dulu.. 





Semenjak saya try Ferrero Rondnoir, saya rasa Ferrero Rocher bukan lagi coklat no.1 saya..




Bagi saya, Ferrero Rondnoir ni lagi sedap sebab memang pure dark chocolate.. Dan luar dia pula disaluti butiran dark chocolate yang rangup.. Marvellous..!! :)

Kalau korang semua tak percaya, cuba lah.. Especially to peminat dark chocolate.. Believe me, you will not dissappointed.......

p/s: sape yang dah try, silakan bagi komen pasal my lovely Rondnoir.. hehe~


Sambung Baca >>
2

Saya Mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.com

Izzatie Natasha Monday, February 28, 2011




Hi sayang-sayang semua..

Kalau korang semua nak tahu, hari ni adalah hari terakhir untuk joinSponsored Post dari Eyriqazz.com  Tak pe, walau pun hari ni hari terakhir, korang masih ade lagi 1jam sebelum 28 Februari 2011 ni berakhir.. :)

Setiap peraduan pasti ade syarat-syarat.. Antara syarat peraduan ini ialah: 

1) Buat Satu Entry Bertajuk " Saya Mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.Com" dan berikan sebab kenapa anda mahu Sponsored Post ini.make it as interesting as possible.
2) Letakkan gambar GTO di atas di entry anda dan juga permalink entry ini. 
3) 10 Entry yang paling eyriqazz gemari, i will give you one job to write, macam Pay Per Post/Sponsored Post and i will pay you RM30 Cash/Top up for it.
4) Tinggalkan permalink entry ada di komen entry ini.
5) tarikh tutup pada 28 Februari 2011
Macam senang.. tapi macam susah gak.. Tapi tak pe, belum cuba, belum tahu.. Kalau saya dah cuba, baru lah saya tahu saya ni layak atau tidak untuk menjadi pemenang.. ;)

Berikut merupakan sebab musabab bagi menjawab persoalan mengapa saya mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.com:

1. Saya suka mempromosi barangan atau bercerita mengenai sesuatu fakta yang tepat (boleh refer kat entri-entri saya yang terdahulu, contoh: Yoshinoya).. Oleh itu, jika saya memenangi pertandingan ini, saya yakin boleh melaksanakan tanggungjawab saya dengan baik.. :)

2. Saya ni boleh dikategorikan sebagai 'budak baru belajar'.. Oleh itu, saya sangat memerlukan tunjuk ajar dan pengalaman dalam berblogging.. Jika saya memenangi pertandingan ini, ia akan memberi pendedahan awal kepada saya jika satu hari nanti saya diberi Advertorial Job oleh nuffnang..

3. Saya juga ade sedikit kemahiran dalam bahasa mandarin (basic mandarin).. Setakat mandarin yang mudah2, seperti 'greeting people' bolehlah saya gunakan dalam bahasa mandarin untuk menarik perhatian Chinese di luar sana.. ;)

4. Memenangi pertandingan ini dan seterusnya mendapat sponsored post dari eyriqazz yang pemurah, adalah dorongan bagi saya untuk melibatkan diri dalam aktiviti berblogging dengan lebih serius..

5. Membuat sponsored post dan mendapat feed back (pandangan, cadangan, komen dan sebagainya) daripadanya adalah lebih baik daripada saya menghabiskan masa begitu sahaja.. Saya boleh menggunakan feed back tersebut untuk memperbaiki diri saya dan menghasilkan entri yang lebih bermutu dan berkualiti.. :)

Akhir kata, semoga kita sama2 berjaya merebut sponsored post dari eriqazz ni.. Hehe~ Good luck & All the best..!!

Klo menang RM 30 bleh makan MCD puas- puas..!!! hehehe

P/S: jom join pertandingan ni ramai2.. Masih ade masa.. Masih ade peluang.. "Demi kemaslahatan di masa akan datang".. :)
Sambung Baca >>
0

R.I.N.D.U

Izzatie Natasha Saturday, February 26, 2011
Hi semua..!!

Dah lama saya tak update blog kan.. huhu.. Terlalu banyak kekangan.. Tiba2 malam ni saya nak lepaskan kerinduan.. Ape lagi.. Terus la saya create entri ni.. :)

Time saya tulis entri ni, saya baru abes wat revision Public International Law (got test on Monday!).. Actually kali ni saya nak share perasaan berdebar2 dan tertanya2 saya terhadap satu perkara..

Actually, sekarang ni saya tengah tunggu result interview untuk Exchange Student time cuti nanti.. Berdebar2 woo.. Saya ni dah la selalu kantoi bab2 interview.. haih~

Korang expert tak bab2 interview ni..?? Jomlah share same2.. Bolehlah saya improve skill untuk interview in future.. *smileee*
Sambung Baca >>
7

Malaysia: Lelaki lebih ramai daripada perempuan..??

Izzatie Natasha Monday, February 7, 2011
Hi..

Cuba korang tengok sekeliling korang.. Ramai lelaki or ramai perempuan..?? Kalau ikutkan saya, saya rasa ramai perempuan kot.. hihi.. Tapi betul ke kat Malaysia ni lelaki lagi ramai..?? Bukan perempuan lagi ramai ke..?? 





Mengikut Laporan Kiraan Permulaan Banci 2010, maklumat awalan bilangan penduduk, isi rumah dan tempat kediaman, semuanya berjumlah 27, 565, 821 orang.. Surprisingly, jumlah lelaki 14, 112, 667 orang dan jumlah perempuan pula ialah seramai 13, 453, 154 orang.. Jika mengikut nisbahnya, terdapat 105 orang lelaki bagi setiap 100 orang perempuan..

Lelaki lagi ramai daripada perempuan.. *sekadar gambar hiasan*

Kalau dulu orang selalu cakap nisbah lelaki kepada perempuan 1:4, sekarang dah berubah.. Kalau dulu perempuan kene beware takut bf cari perempuan lain sebab perempuan ramai, sekarang lelaki pula yang kene beware.. hehe~
Sambung Baca >>
13

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Izzatie Natasha Sunday, February 6, 2011





Hello guys..!!

i nak join segmen ben ni..

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Klo u all nak join.. klik sini
Sambung Baca >>
2

Cinta Itu Buta

Izzatie Natasha Friday, February 4, 2011
Hai.. Hai..

Hari ni entri saya pasal cinta.. Korang semua pernah bercinta tak..?? Korang percaya tak kalau saya cakap cinta itu buta..??

Saya percaya cinta itu buta.. Kenapa..?? Sebab masa tengah bercinta, semuanya indah belaka.. Tak nampak pun yang buruk2..

Kalau orang cakap bf kita playboy, mesti kita tak percaya.. Mesti kita cakap dia baik je.. Haih~ Hurm.. Satu cerita yang membuktikan cinta itu buta ialah filem Ibu Mertuaku.. Konsep 'cinta itu buta' dalam filem ni lain sikit.. Orang yang bercinta tu dari celik (normal) sampai boleh jadi buta dek kerana cinta.. Ish3..



So, saya harap kita semua tak sampai jadi buta dek kerana cinta.. Cool la beb..!! :)
Sambung Baca >>
4

*Aidil Zafuan vs Zaquan Adha*

Izzatie Natasha Wednesday, January 26, 2011
Hi you all..

Haa.. Bila sebut je nama twins kat atas tu, for sure ramai yang kenal diorang kan.. Mana tak nya.. Dah la football players, handsome pula tu.. Dah la handsome, kahwin dengan artis pula tu.. Berlipat kali ganda la populariti diorang.. Bertuah nasib badan..

Zaquan & Aidil

Macam mana nak bezakan twins ni ye..?? I have the answer.. Senang je.. Yang ada tahi lalat di pipi tu ialah Zaquan (i.e picture sebelah kiri).. :) Hurm.. Cerita pasal Zaquan, dia baru je diijabkabulkan dengan Ayu Raudhah.. Dengan sekali lafaz je tau.. Kelas gitu..!! ;)

Tiba2 terdetik di benak fikiran saya 2 persoalan..

1. Antara gandingan Aidil-Rita vs Zaquan-Ayu, mana lagi sepadan ye..??


VS





2. Adakah gabungan Zaquan-Ayu (InsyaAllah) akan menghasilkan anak yang comel atau lebih atau  kurang comel berbanding hasil kombinasi Aidil-Rita..?? Sama2 lah kita nantikannya..
Anak Aidil-Rita: Aidit Rayyan Rizqin

Penilaian saya: muka Aidil dan Zaquan sama je.. Rita dan Ayu pun dua2 cantik.. So, most probably anak Zaquan-Ayu sama comel dengan anak Aidil-Rita.. :)

Apa pendapat korang..??
Sambung Baca >>
0

"package 2 in 1"

Izzatie Natasha
Hello.. hello.. hello..

Apa khabar semua..?? Dah lama saya tak menterjemahkan idea saya dalam bentuk penulisan.. Tiba2 petang ni terasa cam nak berkarya pula.. Ecece.. Di waktu petang yang santai ni, saya nak share some pictures yang ada double meaning.. "Package 2 in 1".. Pandai2 la korang menafsirkannya ye.. ;)

Pix 1. Tafsiran saya: Tandas wanita, lantainya licin apabila basah..

Pix 2. Tafsiran saya: ada seorang lelaki yang sedang membetulkan tali kasut dan iklan seorang wanita..

Pix 3. Tafsiran saya: 2 orang rakan perempuan yang sedang main air..

Pix 4. Tafsiran saya: gambar candid seorang wanita yang sedang menuggu hidangan makan malam..

Pix 5. Tafsiran saya: seorang wanita dan lelaki yang sedang pening2 lalat ketika di dalam bas..

Apa pula tafsiran korang..?? ;)
Sambung Baca >>
4

Bangunan-bangunan Pelik tapi Unik.. :)

Izzatie Natasha Saturday, January 15, 2011

1. Nama bangunan ini ialah "The Crookedhouse".. Dibina pada Januari hingga Disember 2003.. Reka bentuknya diilhamkan berdasarkan lakaran dan lukisan oleh Jan Marcin Scanzer dan Per Dahlberg..




2. Ni ialah Ideal Palace di France.. Bangunan ini memakan masa selama 33 tahun untuk menyiapkannya.. 2 dekad pertama digunakan hanya untuk menyiapkan bahagian luar sahaja..







3. Nama bangunan ini ialah "Kansas City Public Library".. Don't be surprised cause apa yang korang tengok ni hanyalah rekaan luar bagi garaj parking sahaja untuk pengunjung yang bertandang ke sini.. 






4. Idea asal untuk membina rumah cubic ini timbul pada tahun 1970-an.. Piet Blom telah membina beberapa rumah cubic di Helmond.. Sterusnya, Datuk Bandar Rotterdam meminta beliau mereka bentuk bahagian atas jejantas bagi pejalan kaki dan beliau akhirnya menggunakan idea rumah cubic tersebut..




5. Bangunan gabungan piano dan biola ini telah dibina di An Hui, China.. Bangunan berbentuk biola merupakan bahagian eskulator bangunan ini.. Bangunan ini dibina adalah untuk mengembangkan potensi budaya di daerah tersebut..






6. Bangunan ini pula adalah "Hundertwasser House".. Ia diilhamkan oleh pelukis dan arkitek terkenal, Friedensreich Hundertwasser yang telah dibina antara tahun 1998-2000 di Darmstadt..






7. "The Basket Building" merupakan pejabat bagi "The Longaberger Basket Company" di Newark, Ohio.. Bangunan ini merupakan pejabat paling pelik di dunia..





8. Bangunan ini ialah "Wonderworks Orlando Amusement Park".. Bangunan yang terletak di Florida ini menyediakan pelbagai taman tema di dalamnya untuk keseronokan pengunjung yang hadir ke situ..






9. Ini ialah "Dancing House".. Bangunan ini merupakan salah satu tempat yang wajib dikunjungi jika korang holiday kat Kota Prague, Republik Czech.. *tiba2 teringat kat Sehati Berdansa dan Mari Menari.. ;)






10. Ini ialah Auto Residence.. Sebuah reka bentuk moden dan unik yang didirikan di daerah perbatasan Gnigl dekat Salzburg, Austria dengan berkonsepkan alam dan gaya khas pinggiran kota pada tahun 1970-an..

Bestnye if dapat gi semua tempat2 unik ni..!! :)
Sambung Baca >>
6

Hindari 6 perkara ketika tidur..

Izzatie Natasha Wednesday, January 12, 2011
Hi guys..!!

Entri hari ni kita akan berbicara mengenai tidur.. (ecece.. dah macam pengacara WHI..) ;) Korang mesti dah sedia maklum bahawa tidur yang berkualiti amat penting bagi memastikan kecergasan pada keesokan harinya.. Oleh itu, hari ni saya nak share dengan korang semua mengenai 6 perkara yang perlu dihindari ketika tidur bagi menjamin tidur yang berkualiti dan memberi manfaat.. :)



1. Jangan tidur bersama jam.. Tahukah korang bahawa jam tangan boleh mengeluarkan radio aktif..?? Even jumlahnye tak banyak, sedikit sebanyak ia boleh mengganggu kesihatan korang..



2. Jangan tidur dengan handphone.. Letak handphone bersebelahan ketika tidur adalah tidak digalakkan even ada antara kita yang menggunakannya sebagai alarm.. Para saintis telah membuktikan bahawa alatan elektrik dan elektronik including handphone akan mengeluarkan sejenis gelombang yang tidak baik untuk kesihatan..



3. Jangan tidur dengan mekap yang masih melekat.. Hal ini kerana ia boleh mengakibatkan masalah kulit dalam jangka masa panjang.. Solekan yang tidak dicuci boleh menghalang kulit daripada bernafas dan mendapat pengaliran udara yang sepatutnya.. Korang juga akan mengambil masa yang lama untuk mendapat tidur yang lena..

clean up your makeup before you want to sleep..


4. For girls and women, korang tak digalakkan tidur dengan memakai bra kerana ia dikhuatiri menyebabkan barah payudara melalui kajian yang dijalankan oleh saintis Amerika.. Memakai bra melebihi 12 jam adalah berisiko..

pyjamas yang selesa untuk tidur.. :)


5. For boys and men, tak elok memakai underwear ketika tidur.. Seeloknya pakailah boxer yang longgar dan selesa..

boxer yang cute.. ;)


6. Jangan tidur tanpa seurat benang (naked).. Hal ini juga penting kerana if time tidur berlaku sebarang kemalangan/kecemasan bukankah ia memudaratkan korang..?? Tepuk dada, tanya minda.. Janganlah ditanya pada selera.. ;)

So, lepas ni boleh la korang hindari benda2 yang tak patut dilakukan ketika tidur.. Betulkan yang biasa, biasakan yang betul.. :) Sekian.....

Sambung Baca >>
2

.: Birthday Dato' Siti Nurhaliza :.

Izzatie Natasha Tuesday, January 11, 2011
Hola..!!

Hari ini ialah hari bahagia buat Siti Nurhaliza kerana hari ini merupakan hari kelahiran beliau.. Beliau lahir pada 11 Januari 1979 di Berek Polis Kamupung Awah, Temerloh.. Beliau merupakan anak keempat daripada lapan adik-beradik dan merupakan cahaya mata kepada pasangan Tarudin Ismail dan Siti Salmah Bachik..



Sepanjang karier beliau, Dato' Siti Nurhaliza telah dianugerahi lebih daripada 100 anugerah dari dalam dan luar negara.. (beliau memang mantap ok..!!) Dato' Siti juga berjaya memperbaharui rekod diri sendiri apabila disenaraikan di dalam The Malaysia Book of Record sebanyak dua kali.. 


Sempena birthday beliau yang ke 32 ini, saya berharap agar beliau terus success dalam memartabatkan industri muzik tanah air.. Kepada you guys yang belum wish kat Dato' lagi, still sempat ok.. :) If nak 'mencapab', boleh sampaikan wish anda melalui Radio Era, "Rentak Muzik Terkini"..
Sambung Baca >>
4

Yoshinoya.. Yoshinoya..!!

Izzatie Natasha Monday, January 10, 2011
Hai.. Hai.. Hai..

Entri kali ni nak cerita pasal makanan pulak la.. Hurm.. Semua orang mesti ade tempat favourite for having meals.. Bab2 makanan ni saya cam cerewet sikit.. Saya tak suka makan food yang berminyak.. (ewww..!!) Saya juga tak suka makan nasi lemak, telur masin, telur separuh masak.. (all these 3 saya tak pernah rasa langsung..)

Just nak tanye.. Korang pernah dengar nama "Yoshinoya" tak..?? Yoshinoya is one of my favourite restaurant..!! :) Yoshinoya ni berasal dari Jepun (established in 1899) and of course la menyediakan Japanese food.. Ia merupakan the largest chain of beef bowl (gyudon) restaurant dan merupakan salah satu restoran makanan segera yang terkemuka di Jepun.. Moto restoran ini ialah "tasty, low-priced and quick"..




Dulu saya selalu gi Yoshinoya kat Mid Valley.. Tapi now dah tak de.. (T-T) Setahu saya, Yoshinoya ni ade 3 branch je kat Malaysia.. Kat Mid Valley, One Utama and KLCC.. Dah lame tak makan kat sini since branch kat Mid Valley dah tak de.. Huhu~

Kalau gi Yoshinoya, saya confirm akan order Terriyaki Chicken & Salmon Combo atau Beef and Terriyaki Chicken Combo.. Both sangat sedap.. Yummylicious..!! Selain itu, banyak lagi menu yang disediakan seperti Chicken Karaage, Enoki Niku Maki, Miso Soup dan sebagainya.. Siapa yang suka Japanese Food wajib gi sini.. :)

Menu di Yoshinoya.. :)

Terriyaki Chicken & Salmon Combo.. Yummy..!!




Beef Bowl~

Beef & Terriyaki Chicken Combo.. Delicious..!!



Saya juga dah berjaya promote restoran ni kat kawan2 saya.. Kalau kitorang gathering kat Mid, saya mesti suggest lunch kat Yoshinoya.. One of my friend yang telah berjaya saya promoti (ade ke word ni..??!) ialah Mr. ARC13 @ http://www.arcx13.com 

With Ain Amin & Ain Ahfu..

Part of PERBUAYANAS members..

with the guys..a.k.a buaya2 darat.. ;)


Dengar cerita Yoshinoya dah tak de lagi kat Malaysia.. Tak tahu la betul ke tak.. Yang penting, Yoshinoya tetap di hati saya.. Cewah..!! Kalau Yoshinoya dah tak de lagi kat Malaysia, terpakse la saya gi Jepun.. Hehe~
Sambung Baca >>

Sponsored By

 
Copyright 2010 Dealova Lover
Dealova Pink Blogger template Installed by ARC™