You Are Reading

7

Malaysia: Lelaki lebih ramai daripada perempuan..??

Izzatie Natasha Monday, February 7, 2011
Hi..

Cuba korang tengok sekeliling korang.. Ramai lelaki or ramai perempuan..?? Kalau ikutkan saya, saya rasa ramai perempuan kot.. hihi.. Tapi betul ke kat Malaysia ni lelaki lagi ramai..?? Bukan perempuan lagi ramai ke..?? 





Mengikut Laporan Kiraan Permulaan Banci 2010, maklumat awalan bilangan penduduk, isi rumah dan tempat kediaman, semuanya berjumlah 27, 565, 821 orang.. Surprisingly, jumlah lelaki 14, 112, 667 orang dan jumlah perempuan pula ialah seramai 13, 453, 154 orang.. Jika mengikut nisbahnya, terdapat 105 orang lelaki bagi setiap 100 orang perempuan..

Lelaki lagi ramai daripada perempuan.. *sekadar gambar hiasan*

Kalau dulu orang selalu cakap nisbah lelaki kepada perempuan 1:4, sekarang dah berubah.. Kalau dulu perempuan kene beware takut bf cari perempuan lain sebab perempuan ramai, sekarang lelaki pula yang kene beware.. hehe~

7 comments:

ohcikgu said...

itu jumlah lelaki kat malaysia. tapi jumlah lelaki yang available..memang nisbah 1:4, 1 laki:4 perempuan..

bukan ke laki banyak masuk penjara dan pusat serenti..tu lom lagi yang gagal dibanci..percayalah..perempuan lagi ramai..

farahin :) said...

oh ye?
kat sekolah or ipt2 kan lebih ramai perempuan.

farahin :) said...

btw, blog u mmg cantik sgt !

ARC™ said...

xde...nisbah tu xpenah bertukar dan sebenarnya lelaki xpenah jadi lebih sikit dr pempuan

yg laki sikit ialah penglibatan diorg dalam pendidikan tahap ketiga dan jugak bidang kerja professional.

cikgu2 dulu semua kurang membaca. xpun membaca dr sumber tak sahih

Izzatie Natasha said...

oh cikgu: adekah nisbah lelaki:perempuan = 1:4 adelah alasan kukuh utk lelaki nak cukupkan kuota..?? haha~

farahin: blog saya cantik..?? tq2.. thanx to ARC.. dia yg tolong wat design ni..

ARC: maknenye ko sokong la ek memang lelaki lagi ramai..??

jiwemude said...

Bukan kat Malaysia je..malah seluruh dunie..perempuan lebih ramai dr lelaki..i think la..malas nak cari statistik..hehe

neway, 1st time bw here..ive folow urs..sudi folo blik:)

Anonymous said...

hahaha...bancian tu termasuk ngan penduduk yg dapat pr sementara...sbb tu ramai lelaki dr pompuan...cube g check kt web site bancian malaysia...cakap kene pikir bro...kene carik source dulu jgn caye bulat2 kt paper malaysia nie bro...indo,bangla,vietnam..kalo pompuan malaysia nak takde hal la...hahahaha...

Sponsored By

 
Copyright 2010 Dealova Lover
Dealova Pink Blogger template Installed by ARC™