You Are Reading

2

* inner wear *

Izzatie Natasha Friday, January 7, 2011
Hi guys..

Today saya nak bercerita about *inner wear*.. If you notice, most of us put so much worries on what we wear to class, work n so on.. We want to look gorgeous, smart, elegence, and bla.. bla.. bla.. Pernah tak kita plan esok nak pakai inner wear apa..?? (oopss..!!) Do we take care about our inner wear..?? Naa... I think just a few of us je yang take care about inner wear..

Semua orang hanya pentingkan luaran je...

Fazura: McGorgeous


Aaron: smart..!!


Tak cukup dengan tu, tambah aksesori lagi...


earing~

jam tangan~




Kita boleh takrifkan pakaian dalam sebagai pakaian yang dipakai di bawah pakaian lain dan seringkali bersentuhan dengan kulit.. Korang nak tahu tak apa kepentingan pakaian dalam..??

1. Menjauhkan pakaian luar daripada peluh dan kotoran lain..

2. Membentuk tubuh.. Contohnya korset..

3. Memberi sokongan kepada anggota badan.. Contohnya seluar peninju..

4. Di negara beriklim sejuk, pakaian dalam menjadi pakaian tambahan untuk mengekalkan kehangatan.. 

5. Pakaian dalam juga boleh digunakan untuk memelihara kesopanan si pemakai..

6. Ada pakaian direka sebagai pakaian dalam sementara pakaian lain seperti kemeja T dan sesetengah seluar pendek sesuai digunakan sebagai pakaian dalam atau di pakai di luar.. Kesesuaian pakaian dalam di pakai di luar bergantung kepada iklim dan norma masyarakat, fesyen atau syarat-syarat undang-undang..

7. Pakaian dalam juga boleh digunakan sebagai baju tidur atau baju mandi bergantung kepada bahan ia dibuat..


camisole

boxer~

korset..

Inner wear ni sangat penting sebenarnya.. So better korang take care pasal inner wear sebab penjagaan inner wear secara teratur dapat melanjutkan jangka hayat penggunaan serta ketahanan produk.. :)

Pesanan:

Izzatie Natasha~




2 comments:

Hajarul Falenna said...

hahaha.xbleh ko.pesanan dr izzatie natasha yg xleh blah tuh.haha

Izzatie Natasha said...

haha.. fafa, aku care pasal inner wear.. ;P LOL~

Sponsored By

 
Copyright 2010 Dealova Lover
Dealova Pink Blogger template Installed by ARC™